Matthäus Passion Grote Kerk Naarden

De dagen naar Pasen tikken weg, en dan begint het weer te kriebelen voor de vele liefhebbers van de Matthäus Passion.
De Matthäus Passion – een traditioneel stuk van Johann Sebastian Bach – passend bij de tijd van het jaar.

Een compositie die grote waardering en bekendheid geniet bij de liefhebbers van klassieke muziek. Het vertelt het verhaal van de lijdensweg kruisiging van Jezus Christus en wordt jaarlijks rond Goede Vrijdag opgevoerd. De Matthäus Passion zal ook dit jaar weer uitgevoerd worden in de Grote Kerk van Vestingstad Naarden. Het programma toont vier uitvoeringen.

De Matthäus Passion in Naarden is een echte happening geworden over de afgelopen jaren, en ook dit jaar zullen weer tal van gastspelers het toneel betreden. De Nederlandse Bachvereniging onder leiding van Konrad Junghänel zal deze avond opluisteren. Konrad Junghänel is wereldbekend als dirigent en vertolker van renaissance en barok muziek, en Naarden verheugd zich op zijn komst. Veder zullen tenor Jan Kobow en sopraan Sabine Götz acte de présence geven. Samen met de andere leden van de Nederlandse Bachvereniging vormen zij een prachtig ensemble.

Fenomeen in Nederland

Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach

De Matthäus Passion in de Grote Kerk te Naarden is een fenomeen in Nederland geworden. Reeds sinds 1922 voert men de Matthäus Passion uit in Naarden en hiermee is dit een van de oudste traditionele uitvoering van het stuk in Nederland.

 

De afgelopen jaren werd de Matthäus Passion in Naarden bezocht door vele prominente bezoekers waaronder diverse ministers, kamerleden en zelfs door oud minister president Jan Peter Balkenende.

Duizenden Nederlanders verheugen zich op de aanstaande uitvoeringen van de Matthäus Passion in Naarden.

meer info & kaarten

Voor de uitvoering van 20 april 2011 zijn nog enkele kaarten verkrijgbaar. De uitvoeringen van 17-21-22-23 april 2011 zijn al weken volledig uitverkocht.

Bachvereniging.nl

 

Reageer

comments

Geplaatst op by Max in Evenementen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.