Zondag 17 mei Wallenloop

Zondag 17 mei Wallenloop

wallenloopAl meer dan 30 jaar (sinds 1983) wordt op de derde zondag in mei de Wallenloop rondom Naarden-Vesting georganiseerd.

De Wallenloop is van oudsher een recreatief hardloopevenement voor elk niveau en wordt georganiseerd door Atletiek Vereniging Tempo. Het parcours loopt over de prachtige wallen van Naarden-Vesting. Je kunt minimaal 1 rondje en maximaal 4 rondjes over dit prachtige parcours lopen.

Praktische info Wallenloop

Elke ronde van het parcours op de wallen is ongeveer 3,5 km. Er kunnen maximaal 4 ronden gelopen worden. De loop kent een gescheiden start en finish. De start is om 11:00 uur. Start- en finish zijn op een steenworp afstand van de Utrechtse Poort. Het parcours is goed bereikbaar; er is echter beperkte (gratis) parkeergelegenheid. De organisatie verzoekt om zoveel mogelijk van openbaar vervoer of fiets gebruik te maken.

Vanwege het parcours geldt ook dit jaar weer een deelnemerslimiet van 750 lopers.
De start is evenals vorig jaar op de Kapitein Meijerweg, ter hoogte van de Utrechtse Poort. Aanvang is om 11.00 uur.

Inschrijven en omkleden is, zoals vanouds, in sporthal de Lunet aan de Amersfoortsestraatweg te Naarden. Van daaruit is het een kleine 10 minuten lopen / wandelen naar de start.

De Wallenloop is een recreatieloop; er zijn geen prijzen te behalen. Wel voor ieder een uniek aandenken.

Parcours Wallenloop

parcours

De afstanden die tijdens de Wallenloop gelopen kunnen worden

Voor de snelle lopers is er de Ravelijnloop, van 7,5 km, met start om 11.00 uur.
Recreatieafstanden zijn 4 km (Kazerneloop) – 7,5 km (Bastionloop) – 11 km (Arsenaalloop) – 14,5 km (Vestingloop), allen met start om 11.00 uur.
Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar is er de SKBNM Kidsrun van ca 1 km. Deze start vroeger, namelijk om 10.40 uur.

Inschrijving

De voorinschrijving is open. Je kan je inschrijven tot 15 mei, daarna is het alleen nog mogelijk in te schrijven ter plaatse in Sporthal de Lunet, Amersfoortsestraatweg 16 in Naarden, vanaf 09.30 uur. Meer info is te vinden op de website van Atletiek Vereniging Tempo.

Sporters voor Sporters

Het goede doel dat je met je deelname aan de Wallenloop kunt steunen is Klimmen tegen MS.

Geen loper?

Ben je geen loper, kom dan kijken en de deelnemers aanmoedigen! Geniet van de sportieve sfeer en maak er een mooie dag in Naarden van. Je kunt bijvoorbeeld ook een bezoek te brengen aan het Vestingmuseum of het Comeniusmuseum, of een wandelingetje door de stad combineren met een hapje en een drankje. Hopelijk bij mooi weer gezellig op een terrasje.
Wat je ook kiest, Naarden biedt voor elk wat wils!


Reacties

Reacties

Posted on by Max in Evenementen

Add a Comment

You must be logged in to post a comment.