Zomerse Romantiek

Zomerse Romantiek : Naardens Kamerorkest in de Grote Kerk

naardenskamerork-zrDit jaar bestaat het Naardens Kamerorkest 50 jaar! Kom dit meevieren en bezoek het bijzondere jubilieumconcert op 29 mei dat een romantisch voorproefje biedt op de zomer. Het orkest zal zomerse klanken ten gehore brengen van Mozart, Brahms en Bizet.

Op het programma staan achtereenvolgens:

– de Ouverture uit de opera seria La Clemenza di Tito van W.A. Mozart

– het Vioolconcert van J. Brahms – met als soliste Carla Leurs

– de Symfonie in C groot van G. Bizet

Violiste Carla Leurs

Dit concert in Naarden, waarin Carla Leurs, concertmeester van het Symfonieorkest, het Vioolconcert van Brahms zal spelen, zal worden uitgevoerd onder leiding van Jeppe Moulijn. Moulijn en Leurs werkten eerder samen in wat werd genoemd ‘een prachtige en meeslepende vertolking’ van de Symphonie Espagnole van Eduard Lalo.

Brahms vioolconcert maakt deel uit van de voorstelling Zomerse Romantiek waarin ook de ouverture Clemenza di Tito en de Symfonie in C van Bizet worden uitgevoerd. Het vioolconcert behoort tot de meest geliefde vioolconcerten ooit geschreven.

Het Naardens Kamerorkest

naardenskamerorkestHet Naardens Kamerorkest (NaKO) werd opgericht in 1965. Sindsdien staat het bekend om haar concertprojecten, koorbegeleidingen en optredens bij speciale gelegenheden. Het orkest heeft gewerkt onder leiding van diverse dirigenten. Sinds 2005 is Jeppe Moulijn de vaste dirigent.

Zonnestralen…

afkomstig uit de prachtige Symfonie in C van Bizet:

 

Praktische info

Datum: 29 mei 2015
Plaats: De Grote Kerk in Naarden
Entree: € 17,50 per persoon of € 15,00 voor donateurs, kinderen t/m 15 jaar € 7,50
Kaarten: via kaarten@nako.nl, of aan de zaal
 
 
 
 
 
 
 
 


Reacties

Reacties

Posted on by Max in Evenementen

Add a Comment

You must be logged in to post a comment.