World Press Photo in Grote kerk Naarden

Van 4 tot en met 28 augustus zijn in de Grote Kerk te Naarden de foto’s te bekijken van de World Press Photo 2010.

Het is voor de vierde keer op rij dat De Gemeente Naarden, Canon Nederland, World Press Photo en Stichting Grote Kerk Naarden de komst van de tentoonstelling naar Naarden mogelijk maken.

De vestingstad is hiermee één van de ongeveer 100 (wereld)steden in ruim 40 landen waar deze expositie jaarlijks is te zien. Naast de bekroonde beelden, waaronder uiteraard de winnende foto van 2010 – gemaakt door Jodi Bieber -, worden ook de beelden van de Zilveren Camera geëxposeerd, de belangrijkste prijs voor fotojournalisten in Nederland.

World Press Photo nodigt jaarlijks fotografen uit de hele wereld uit om deel te nemen aan de wedstrijd, de grootste en meest prestigieuze jaarlijkse persfotografiewedstrijd ter wereld. Alle inzendingen zijn beoordeeld door een onafhankelijke internationale jury, samengesteld uit dertien erkende professionals op het gebied van de persfotografie. De tentoonstelling laat de dit jaar bekroonde foto’s uit landen over de hele wereld zien. Het fotobedrijf Canon zal het evenement in Naarden sponsoren.

Tegelijkertijd zal de tentoonstelling van de Zilveren Camera, een belangrijke prijs voor fotojournalisten in Nederland, in de Grote Kerk te bezichtigen zijn. In 1955 kwam World Press Photo voort uit de Zilveren Camera als internationale variant op deze prijs.

In Naarden is de expositie te zien in de Grote Kerk, van 4 t/m 28 augustus. Naarden wil hiermee haar imago van fotostad kracht bijzetten. De stad is al reeds bekend door het zeer sucsessvolle FotoFestival Naarden.

 

World Press Photo 2010

De winnende foto van de World Press Photo2010 is een zeer aangrijpende foto door Jodi Bieber van de Afghaanse Bibi Aisha.  De Afghaanse werd opzettelijk verminkt omdat ze was weggelopen van haar echtelijke woning in de Afghaanse provincie Oeroezgan. De Taliban sneed de neus en oren van de 18 jarige Bibi af als straf. Ze verblijft nu in Amerika voor hersteloperaties en verdere begeleiding.

Info

Openingstijden: van dinsdag t/m zaterdag van 10.30 – 16.30 uur
zondag en maandag van 13.30 – 16.30 uur.
Toegangsprijs: € 1,– per persoon.
Marktstraat 13
1411 PE NAARDEN
telefoon: 035 – 694 9873

grotekerk.naarden@worldonline.nl
www.grotekerknaarden.nl
Startdatum van het evenement 04-08-2008
Einddatum van het evenement 28-08-2008


Reacties

Reacties

Posted on by Max in Evenementen

Add a Comment

You must be logged in to post a comment.