Tentoonstelling in het Comenius museum: Tot meerder kennis en klaerheit

Tot 13 januari volgend jaar kunt u in het prachtige comenius museum in de Naarden Vesting nog de tentoonstelling Tot meerder kennis en klaerheit bezoeken. De tentoonstelling richt zich op Nicolaas Witsen (1641-1717) een leering van Comenius.

Witsen was naast succesvol politicus–tussen 1682 en 1706 was hij dertien keer burgemeester van Amsterdam–geïnteresseerd in een uiteenlopend aantal disciplines. Hij bezigde zich onder andere met scheepsbouw, vestingbouw, natuurkunde, taal en religie. Het wereldwijde diplomatische netwerk van Witsen stelde hem in staat om informatie van over de hele wereld te vergaren.

Deze leerling van Comenius was op zoek naar een nieuwe handelsroute richting het oosten. Per schip was de zuidelijke route lang en gevaarlijk. Reizen via het noorden was onmogelijk vanwege het poolijs. Een laatste optie was reizen over land, maar een dergelijke reis zou dan wel door het nog onbekende Tartarije lopen. Om de mogelijkheid van een route over land te verkennen liet Witsen de eerste kaarten van het gebied vervaardigen.

De tentoonstelling  Tot meerder kennis en klaerheit is samengesteld door Dr. Bruno Naarden.

comenius museumOm uw bezoek voor te bereiden kunt u een uitgebreide toelichting downloaden door hier te klikken. Kijk ook even naar leuke eetgelegenheden of winkels om uw bezoek aan de Naarden vesting te vervolmaken.

Voor museumjaarkaarthouders is het mogelijk om deel te nemen aan een gratis rondleiding op de derde zondag van juli, augustus, september, oktober, november en december om 15.00 uur. U kunt zich hiervoor opgeven via info@comeniusmuseum.nl

Openingstijden en bezoekersinformatie comenius museum: Tot meerder kennis en klaerheit

Dinsdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00.

Meer informatie kunt u op de website van het comenius museum vinden:

http://www.comeniusmuseum.nl/index.php

 

 


Reacties

Reacties

Posted on by Max in Evenementen

Comments are closed.