Sinterklaasintocht Naarden 2012

Sinterklaasintocht Naarden 2012

Zaterdag 24 november is het wachten voorbij: Sinterklaas zal dan om 17:30 zijn intocht maken in Naarden bij het Arsenaal. Een jaar lang zijn de pieten hard aan het werk geweest om de intocht, en de cadeaus natuurlijk, voor te bereiden. In Naarden werkt stichting burgerzin ook hard om de intocht tot een groot succes te maken.

SinterklaasintochtEen historische traditie

Sinds jaar en dag is de Sinterklaasintocht een groots evenement in de Naarden vesting. De sinterklaastraditie is overigens een van de oudste nog levende tradities in ons land. Zo blijkt uit archiefstukken dat in 1427 op 5 december schoenen werden gezet in Utrecht de Sint-Nicolaaskerk.  In de 17e eeuw maakt kunstschilder Jan Steen een schilderij van de Sint-Nicolaas viering, die toen dus al in huiskamers plaatsvond. Wat is dan een betere plek om deze traditie in leven te houden dan de prachtige historische vesting van Naarden?

Spektakel

In de Naarden vesting wordt deze traditie dan ook op een spectaculaire manier in leven gehouden. De Sinterklaasintocht bestaat uit drie delen. Eerst zal Sinterklaas per boot verschijnen. Hier zullen ouders, kinderen en de burgemeester hem opwachten. Vervolgens zal Sinterklaas onder begeleiding van muziekkorpsen een rondrit door de stad maken. Ten slotte is er een ontvangst in de Grote Kerk.

Sinterklaasintocht

De Sinterklaasintocht is in Naarden een enorm evenement waar veel mensen op af komen. Dit komt niet alleen door de prachtige setting van het evenement, ook de perfecte organisatie en grootse aanpak maken van dit evenement een memorabele dag voor alle toeschouwers en voor Sinterklaas.

Sinterklaasintocht Naarden Vesting 2012 Informatie

Wanneer: 24-11-2012 om 17.30

Waar: in de Naarden vesting bij het Arsenaal

Als u toch in de Naarden Vesting bent voor de Sinterklaasintocht, kunt u ook komen kijken bij de bijzondere winkels of even opwarmen met een kop warme chocolademelk in een van de eetgelegenheden.

 

Sinterklaas vestinggedichten competitie

Ter ere van het Sinterklaasfeest organiseert Naardenvesting.info samen met het Nederlands Vestingmuseum de Sinterklaas vestinggedichten competitie. Voor de eerste, tweede en derde plaats zijn prachtige prijzen beschikbaar gesteld. Lees dus snel hoe u kan meespelen en winnen!  Meer info


Reacties

Reacties

Posted on by Max in Evenementen

Comments are closed.