Serie lezingen over Nicolaas Witsen in Comenius museum

Serie lezingen over Nicolaas Witsen in Comenius museum

Nicolaas WitsenIn verband met de tentoonstelling over Nicolaas Witsen, die op het moment in het Comenius Museum te zien is, organiseert het Comenius museum een tweetal interessatante lezingen. Op Dinsdag 20 november 2012 geeft prof.dr. Bruno Naarden een lezing genaamd “Comenius, Nicolaas Witsen en Tartarije”. Dinsdag 4 december 2012 zal dr. Cecilia Odé spreken over het dagelijks leven van dorpelingen en nomaden, de folklore, de fraaie natuur, en de hardheid van het bestaan op de toendra in een lezing die de naam “”Het leven op de toendra in Siberië”, zal dragen.

De Man

Nicolaas Witsen was een voornaam politicus maar zijn onderzoek naar handelsroutes over land naar Zuidoost-Azië zijn misschien wel van groter belang geweest dan zijn politieke carriere, dit terwijl Witsen niet alleen burgemeester van Amsterdam was maar ook een bestuurder van de VOC. Zijn onderzoek naar handelroutes leverden een schat aan kennis over onontdekte gebieden op. 

Zijn faam

In de lezingen zal ingegaan worden op de verschillende aspecten van het leven van Nicolaas Witsen. Prof.dr. Burno Naarden gaat in op de de gedeelde fascinatie van Witsen en zijn leermeester Comenius voor kennis over mensen, godsdiensten en talen. Dr. Cecilia Odé complementeert deze verhandeling door het leven en de culturen op de Toendra te schetsen.

Gaat u naar het museum of naar de lezingen? Bezoek ook de bijzondere winkels en/of eetgelegenheden in de Naarden vesting.

Contactinformatie lezingen over Nicolaas Witsen

Dinsdag 20 november 20.00 uur:  prof.dr. Bruno Naarden: “Comenius, Nicolaas Witsen en Tartarije”

Dinsdag 4 December 20.00 uur: dr. Ceclia Odé: “Het leven op de toendra in Siberië”

Kosten per lezing zijn 7,50 (incl. koffie/thee).

Aanmelden voor de lezingen kan via het telefoonnummer 035-6943045 (van di-zo van 12.00-17.00 uur) of via info@comeniusmuseum.nl. Zie ook: www.comeniusmuseum.nl.

Comenius Museum, Kloosterstraat 33, 1411 RS Naarden, Tel.: 035-6943045


Reacties

Reacties

Posted on by Max in Evenementen

Comments are closed.