Real Life Game in Vestingmuseum

Real Life Game in het Vestingmuseum

depolitie2Een nieuwe groepsactiviteit in het Vestingmuseum, de real life game “The Police” met groepsdruk, morele standpunten, levensbelangrijke besluiten en veel spanning!

Alle deelnemers spelen rekruten aan een politieschool. Ze weten niet veel van elkaar en hebben en verschillende redenen om daar te zijn. Welke keuzes maken zij in de game en waarom?

De Politie

depolitie1De Politie is een live game scenario over morele keuze en verantwoordelijkheid in extreme omstandigheden, geïnspireerd door de Nederlandse historie. Het scenario gaat over dubbelzinnigheid van de politie-eenheden in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Duitsers hadden de Nederlandse politie hard nodig voor ordehandhaving zonder dat daar Duitse soldaten voor nodig waren. De SS-generaal aan de leiding over de politie in Nederland, realiseerde zich heel goed dat met die versterking de Nederlandse politie niet automatisch een betrouwbaar instrument van de Duitsers zou worden. Om dat te bereiken moesten aankomende agenten getraind worden in de nationaalsocialistische ideologie. Dit gebeurde aan de politieschool in Schalkhaar bij Deventer. De naam Schalkhaarder zou nog vele jaren na de oorlog staan voor ‘foute’ politiemannen. Een vooroordeel dat niet strookt met de feiten.

Real Life Game

depolitie0In een Real Life Game (ook wel Live Action Role Playing Game) kruipt iedereen -onder leiding van ervaren gamemasters- in de huid van een personage en maken de deelnemers samen een verhaal of ervaring. Deze manier van spel zorgt ervoor dat je niet alleen rationeel, maar ook heel zintuigelijk leert in een sociale context.

Alle deelnemers spelen rekruten aan deze politieschool. Ze weten niet veel van elkaar en hebben en verschillende redenen om hier te zijn. Welke keuzes maken zij in de game en waarom?
 

 
Ik dacht de hele tijd: hoe kan ik dit winnen? Maar daar ging het niet om. Er zijn geen winnaars, dat was een bijzondere ervaring. – Barbara – deelnemer De Politie (1942), mei 2014
 

Scenario: Sergey Loparev, bewerkt voor de Nederlandse markt door Subcultures.nl
Duur: 2 uur (inclusief voorbereidende workshop)
Gamemasters: Minimaal 2
Deelnemers: 10-20 actieve deelnemers
Benodigdheden:     Nemen de spelleiders mee (armbanden, koekjes, pen, papier, nerfguns)
Locatie:   Een spannende ruimte in de sfeer van het spel. Aparte ruimte voor workshop en debrief. Society of Play biedt samen met het Nederlands Vestingmuseum unieke locaties aan voor deze game bij het museum in Naarden.


Reacties

Reacties

Posted on by Max in Evenementen

Add a Comment

You must be logged in to post a comment.