Weegschaalmuseum

weegschaalmuseum

Weegschaalmuseum

In het Weegschaalmuseum vindt u een schat aan leerzame informatie voor alle leeftijden. Met een bezoek aan het museum ontdekt u de ontstaansgeschiedenis van meten en wegen en wordt u de veelheid aan toepassingen van meten en wegen getoond. In het IJkkantoor kunt u ervaren hoe maten en gewichten vroeger geijkt, gekalibreerd en gejusteerd werden.

weegschaalmuseum2In het dagelijks leven staan wij niet stil bij de herkomst van de kilo of de meter. Wat is ijken precies en wat heeft Napoleon hier mee te maken? Hoe komt het dat een kilo overal op de wereld hetzelfde is? Is op de maan een kilo nog een kilo?

weegschaalmuseum1Na uw ontdekkingsreis door het museum kunt u genieten van koffie en een versnapering in de sfeer van vroeger. Bij mooi weer kunt u terecht in de intieme stadstuin. Aansluitend raden wij u een wandeling aan door de prachtige vestingstad Naarden met haar diverse musea en bezienswaardigheden.

Groepen
Voor een gezellig dagje uit met de familie is een bezoek aan het Weegschaalmuseum een echte aanrader! Er zijn activiteiten voor jong en oud en na afloop kunt u een drankje nuttigen in de ‘Bakkerij’ van het museum.


Educatie
Een van de speerpunten van het museum is educatie. Naast alle informatie biedt het museum een educatief programma voor verschillende categorie├źn scholieren. Dit programma is ontwikkeld in samenwerking met CPS Onderwijsontwikkeling en advies. Een onderdeel van het educatieprogramma is een speurtocht.

Pand

weegschaalmuseum4Het museum is gevestigd in een 14e-eeuws pand (het Spaanse huis) met een rijke historie, en dit pand is als voormalig waaggebouw van de stad Naarden de aangewezen locatie voor het tonen van een uitzonderlijke collectie meet- en weeginstrumenten, maten en gewichten.

Het Spaanse Huis is naast museum ook zeer geschikt als vergaderruimte. Daarnaast leent de ruimte zich goed voor presentaties, lezingen of andere (feestelijke) bijeenkomsten. De zaal waar zich vroeger de garnizoensbakkerij bevond, biedt ruimte voor vergaderingen en presentaties ca. 20 personen. Afhankelijk van de grootte van de groep, kunnen deze bovengenoemde activiteiten in combinatie met een museumbezoek ook plaatsvinden in het naastgelegen Andreashuis.
 
 

Weegschaalmuseum Naarden
Turfpoortstraat 27
1411 ED Naarden-VestingReacties

Reacties

Add a Comment

You must be logged in to post a comment.