Vesting Museum

De vestingstad Naarden is nu een rustige stad in de drukke Randstad, met prachtige huizen, stoere kazernes en begroeide wallen. Maar eens was Naarden een moderne militaire verdedigingspost om de toegang tot het rijke gewest Holland en de koopmansstad Amsterdam tegen de vijand te verdedigen.

Dat verleden is in Naarden en in het Vestingmuseum nog steeds te zien. Ontdek het verhaal in de ondergrondse kazematten, wandel tussen kogelvangers en groene wallen, drink koffie in een kanonremise, geniet van het uitzicht.In het Vestingmuseum leer je van alles over de vesting Naarden en andere verdedigingswerken in ons land. Er is te zien hoe de vesting gebouwd is en hoe de mensen er leefden en werkten. Je kunt wandelen over het groene dak van het museum en varen door de vestinggracht. Je waant je in het verleden en moet niet schrikken van een plotseling kanonschot!

Adres

Nederlands Vestingmuseum Naarden Westwalstraat 6, 1411 PB NAARDEN

Contact

Informatie 0356945459

Website www.vestingmuseum.nl

Openingstijden

Het Vestingmuseum is het hele jaar geopend

  • Dinsdag t/m vrijdag: 10.30 – 17.00 uur
  • Weekeinden en feestdagen: 12.00 – 17.00 uur

Het museum is op alle erkende feestdagen open behalve op Koningsdag, 25 december (1e Kerstdag) en 1 januari.
Het museum is toegankelijk voor minder valide en rolstoelgebruikers. Groepsbezoek is alle dagen mogelijk, alleen op maandag vanaf minimaal 20 personen.Reacties

Reacties

Comments are closed.