Kinderboerderij

kinderboerderij

Kinderboerderij De Pluimgraaf

ligt op een mooie plek. De kinderboerderij kijkt uit op de gracht en vesting van Naarden. De schapen en geiten grazen op de vestingwallen. Een bunker uit de eerste wereldoorlog doet dienst als geitenstal.
kinderboerderij Pluimgraaf
Op loopafstand van de kinderboerderij vind je het hertenkamp, een speeltuin en parkeergelegenheid.

Een deel van de oude bunker is ingeruimd voor het nachthok van de knuffelkonijnen van ‘Rabbit City’. Een loopplank verbindt het nachthok van ‘Rabbit City’ met de buitenren. ‘Rabbit City’ is vrij toegankelijk voor de bezoekers. De kinderen mogen de konijnen aaien en knuffelen, maar niet optillen.

Het is natuurlijk altijd leuk om de dieren te voeren. Om te voorkomen dat de dieren verkeerd voedsel krijgen is er een voerautomaat op de boerderij. Voor € 0,50 krijg je een bekertje maïskorrels. Dit mag aan alle dieren gegeven worden, behalve aan de varkens. De opbrengsten uit de maïsverkoop komen ten goede aan de kinderboerderij.

Bewoners kinderboerderij

kinderboerderij1De varkens Mabel en Irene hebben een eigen stal. Rond hun stal is een zandvlakte waarin ze lekker kunnen rondwroeten.

Fazanten, kwartels, duiven en parkieten bevolken de ruime volière tegenover het varkensverblijf. De goudfazant en zilverfazant trekken veel aandacht met hun mooie kleuren. De volière grenst aan een opslagruimte. Boven de opslagruimte ligt een grote hooiberg.

Op het erf vind je een konijnenflat, caviaverblijf en ruime kippenren. De stal tegenover de konijnenflat is alleen geopend als er medewekers van de de kinderboerderij zijn. De twee boerderijkatten hebben er hun slaapplek. In het voorjaar wordt de stal gebruikt als kraamkamer voor lammetjes.

Verschillende soorten schapen en geiten bevolken de weide. Misschien heb je de langharige Wallische geit en Nubische geit met hangoren al wel eens zien lopen. De bokken en rammen wonen op de nabijgelegen hertenkamp.

Eten en drinken op de kinderboerderij

Voeren, begeleiden en knuffelen kunnen dorstig maken. Als de vlag op de boerderij in top hangt is de bar geopend. Je kunt er dan terecht voor een versnapering. Behalve versnaperingen verkopen we ook regelmatig eieren van onze kippen en pauwenveren.

Praktische info

kinderboerderij2De kinderboerderij is 7 dagen per week geopend.
Van 1 april tot 1 oktober: 9.30-16.30 uur
Van 1 oktober tot 1 april: 10.00-16.00 uur

Adres: Korte Bedekteweg 1 Y, Naarden

Bij de vestinggracht

Net buiten de vestinggracht ligt de hertenkamp Naarden. De herten wonen op loopafstand van kinderboerderij De Pluimgraaf.

Voeren

Een paar pauwen houden de kleine kudde herten gezelschap. Ze delen de weide met de bokken en rammen, die hier een groot deel van het jaar verblijven. De dieren mogen gevoerd worden. Kijk wel uit met wat je geeft: ze mogen niet alles hebben. De bokken en herten zijn bijvoorbeeld gek op brood, maar ze kunnen er erg ziek van worden. Wortels en appels zijn wel gezond voor de dieren. Op de informatieborden in de wei staat precies wat de dieren wel en niet mogen hebben.

Tot ziens op Kinderboerderij de Pluimgraaf!


Reacties

Reacties

Add a Comment

You must be logged in to post a comment.