Het Arsenaal 3

Het Arsenaal

Tussen 1673 en 1685 werden de Naardens vestingwerken verbeterd, gebaseerd op het Nieuw-Nederlandse vestingstelsel. Na voltooiing hiervan ontbrak het de stad Naarden aan een voorraadruimte voor wapens. Daartoe werd in 1688 het tuighuis Het Groot Arsenaal gebouwd. In 1728 is het vergroot met een extra verdieping en een nieuwe vleugel, het klein Arsenaal.Na een brand in 1954 werd het gerestaureerd en bleef tot 1987 in militair gebruik. Zes jaar later zag de uit Naarden afkomstige Jan des Bouvrie zijn kans en heeft Het Arsenaal landelijke bekendheid gegeven door er een designstudio van ongekende klasse te vestigen.
Een dagje winkelen in Het Arsenaal van Naarden is geen straf. Verschillende winkels die nu nét even iets anders aanbieden dan gemiddeld. Buiten de welbekende meubelzaak vindt u er o.a. een badkamerstudio, een giftschop, een beauty centrum en kan je er terecht voor lichtadvies. In Het Arsenaal is het prima een dagje vertoeven. www.hetarsenaal.nl

Voor een momentje rust of de innerlijke mens zijn de Arsenaal Restaurants weer heel geschikt. Het is Paul Fagel die hier de scepter zwaait. Lees meer over Paul Fagel Arsenaal Restaurants.

Het Arsenaal naarden 1Het Arsenaal 2Het Arsenaal 3
Reacties

Reacties

Comments are closed.