Paasactiviteiten Vestingmuseum

Paasactiviteiten in het Vestingmuseum

VestingmuseumMet Pasen is het extra leuk om naar het Vestingmuseum in Naarden te gaan, omdat er speciale paasactiviteiten plaatsvinden.

Het Vestingmuseum is van vrijdag 3 april (Goede Vrijdag) tot en met maandag 6 april (Tweede Paasdag) open van 12.00 tot 17.00 uur.

Rondleidingen tijdens de Paasdagen

Op vrijdag 3 april en zaterdag 4 april zijn er gratis rondleidingen voor bezoekers, om 13.30 uur.
Op zondag 5 april en maandag 6 april is deze gratis rondleiding er ook om 13.30 uur, en wordt deze afgesloten met een daverend kanonschot.

Paasspeurtocht Vestingmuseum

Op alle vier de dagen kunnen de kinderen bij het Vestingmuseum met een Paasspeurtocht op zoek naar kippen, naar paaseieren en baar andere paasgeheimen van Commandant Van Oorschot. Goed of bijna goed: Het gaat om het meedoen, en ieder kind dat meedoet krijgt een beloning!

Jan de Tingieter

Op maandag 6 april, Tweede Paasdag is Jan de Tingieter weer in het museum. Kinderen kunnen dan zien hoe hij tinnen soldaatjes giet. Je kunt dan ook tinnen soldaatjes laten gieten die je dan later, als ze zijn afgekoeld, zelf mag beschilderen. Als je dit wilt doen is het wel aan te raden om niet je allernieuwste kleren aan te trekken, maar iets waar een spatje verf op mag komen.

Het Vestingmuseum

Het is altijd al leuk om naar het Vestingmuseum te komen, want in het Nederlands Vestingmuseum kun je nog wat van het verleden terug zien: Lang geleden was Naarden de verdediging van Amsterdam. Het was een militaire post die Nederland tegen de vijand moest verdedigen.
Je kunt er dwalen over het geheimzinnige terrein, de onderaardse gangen verkennen, kanonschoten horen, en varen door de gracht.

Ook voor een spannend kinderfeestje ben je hier aan het goede adres!

Het adres van het Vestingmuseum is Westwalstraat 6 in Naarden.

Varen

Als het mooi weer is, kan er op zondag 5 en maandag 6 april ook gevaren worden. Er kunnen maximaal 18 personen in de open boot en kinderen onder de 5 jaar zitten op schoot bij de ouders. De vaartocht duurt 45 minuten. Kaartjes voor de boottocht kunnen bij de kassa van het Vestingmuseum worden aangeschaft. De boot vaart 3x per dag, en vertrekt telkens om 13.00 uur, om 14.00 uur en om 15.00 uur.

En wie toch al in Naarden is voor een bezoek aan het Nederlands Vestingmuseum, wil dit misschien wel combineren met een van de andere evenementen, of gaat heerlijk genieten van een hapje en een drankje.


Reacties

Reacties

Posted on by Max in Evenementen

Comments are closed.