Orgelconcert Peter Eilander

De Grote Kerk van Naarden zal donderdag 30 juni 2011 weer adembenemend middelpunt zijn van het Orgelconcert Peter Eilander.

Peter Eilander zal werk ten gehore brengen van componisten als Händel, Krebs, Chauvet, Guilmant, Liszt en De Lange senior. Zoete, zachte en warme klanken zullen de Grote Kerk vullen.

Romantiek en akoestiek

De romantisch klanken van bovengenoemde componisten zullen langs de monumentale muren van de Grote Kerk golven. Daarbij is de akoestiek van de Grote Kerk Naarden uniek te noemen.

Peter Eilander is de vaste organist in de Eben-Haëzerkerk in Apeldoorn waar hij met grote regelmaat het Steendam-orgel orgel bespeelt. Eilander heeft een langdurige en indrukwekkende internationale carrière achter de rug. Een loopbaan waarin hij orgelmuziek componeerde, dirigeerde, koren begeleidde, maar ook CD’s opgenomen heeft.

grote meesters, zachte klanken

Peter Eilander staat vooral bekend om zijn romantische interpretatie van diverse werken van muzikale grootmeesters. Keer op keer weet hij de gevoelige snaar – in dit geval blaaspijpen – te raken.

Het hoofdorgel van de Grote Kerk van Naarden wacht op de zalvende vingers van deze bijzondere componist. Een heerlijk romantisch avondje met veelbelovende klassieke muziek. De Grote Kerk van Naarden verrast telkens weer.

Info

Kaarten zijn te verkrijgen aan de avondkassa.

Aanvang: 20:15 uur.

werken van: Liszt, Krebs, Händel, Chauvet, Guilmant en De Lange Sr.

www.petereilander.nl


Reacties

Reacties

Posted on by Max in Evenementen

Add a Comment

You must be logged in to post a comment.