Opening Fotofestival Naarden

De opening van Fotofestival Naarden werd afgelopen vrijdag verricht door o.a. de burgemeester van Naarden, Joyce Sylvester. Ook voor deze twaalfde editie van dit langzamerhand zeer prestigieuze Nederlandse filmfestival heeft de organisatie weer kosten nog moeite gespaard om het de talrijke bezoekers naar hun zin te maken. Van 21 mei tot en met 19 juni is het festival dagelijks geopend.

Op diverse locaties in de stad Naarden en Vesting-Naarden zijn schitterende portretten te vinden van gerenommeerde Nederlandse fotografen. Echter ook amateurfotografen komen tijdens het Fotofestival aan bod. De grootste locatie is de Grote Kerk Naarden waar Stephan Vanfleteren, Joost van den Broek en Koos Breukel samen exposeren.

Fotofestival Naarden Thema

Het centrale thema dit jaar is “Let’s Face It – Portraits of Dutch Photography.” De vele kunstenaars geven op de tien verschillende festivallocaties hun eigen invulling aan dit onthullende thema.
Met een thema als “Let’s Face It” mogen we zeker veel portretten verwachten, echter er zijn ook zeer bijzondere foto’s die schitterend inhaken op het thema.
Het thema is juist gekozen in een tijd waarin de verharding van de maatschappij plaatsvindt. Portretten en prenten die liefdevol, hard, ontluisterend, realistisch, eng, gemoedelijk, warm, onthullend maar vooral onderhoudend zijn.
Het publiek wordt prettig van de ene naar de andere locatie begeleid, en krijgt daarbij de kans de prachtige oude vestingbolwerken van Vesting-Naarden te aanschouwen. De locatie alleen al geeft dit festival een grandeur.

Programma Fotofestival Naarden

Joost van den Broek Matroos Fotofestival Naarden

Maandag t/m donderdag 11.00 – 17.00 uur
Vrijdag t/m zondag 10.00 – 18.00 uur
Hemelvaartsdag en 2e Pinksterdag 10.00 – 18.00 uur

 

Voor meer informatie over het festival loont het ook de moeite om eens te kijken op onze Fotofestival pagina

 

Andere berichten:

Alles over het Fotofestival Naarden, fotofestival-off-in-naarden-2011Programma Fotofestival Naarden,Voorbereiding Fotofestival Naarden, 2011 in volle gang, Foto Festival Naarden 2011 krijgt als thema “Het Portret”

 

 


Reacties

Reacties

Posted on by Max in Evenementen

Comments are closed.