Naarden vesting

Naarden en Naarden vesting behoren tot Nederlands en wellicht Europa’s mooiste en best bewaard gebleven oudheidkundige steden.

In de gemeente Naarden wonen ongeveer 20.000 inwoners. De stad ligt midden in het Noord-Hollandse Gooi en grenst aan de ene zijde aan het Gooise meer en aan de andere zijde aan het Naardermeer. Het Naaderbos is van oudsher al een bezienswaardigheid en een perfecte plek om met het hele gezin even te ontspannen. Naarden vesting behoort tot de Nederlandse Vereniging van Vestingsteden.

Naarden is een actieve gemeente waarin een vrouwelijke burgemeester de scepter zwaait. Actief op het gebied van sport, evenementen, cultuur en ontspanning. Een gemeente waar het voor haar burgers en de bezoekers van de stad goed toeven is.

Naarden Vesting

Nederland staat bekend om haar oude burchten en kastelen, en Naarden vesting is één van Nederlands best bewaard gebleven middeleeuwse fortificaties. Deze voormalige burcht ademt nog steeds de tijd van weleer uit. Lopend door de straten mag men terug denken aan lang vervlogen tijden. En overal wordt men herinnerd aan de belangrijke rol die Naarden vesting ooit speelde in de Nederlandse geschiedschrijving. De stadspoorten, de bastions en de ravelijnen omhullen de stad. Het stadhuis, het Vestingmuseum, het Spaanse huis en de vele andere bezichtigingen leveren een geweldig decor.

Toerisme in Naarden vesting

Naarden vesting

Naarden vesting

Een grote inkomstenbron voor de lokale middenstand is de toeristensector. Op fiets afstand van hartje Amsterdam en in het hart van het Gooi ligt Naarden en Naarden vesting. Dagtoeristen en toeristen die hier een midweek of weekend willen verblijven worden van alle kanten goed voorzien. Hotelletjes en pensions zijn er in overvloed, en de lokale restaurants en eethuisjes kunnen ook de innerlijke mens goed voorzien. De omgeving is uitermate geschikt om te wandelen en te fietsen, of om gewoon aan de waterkant te zitten en te relaxen. Naarden vesting biedt een oase aan rust, de toerist komt niets te kort in Naarden vesting.

De Nieuwe Nederlandse Waterlinie – een natuurlijk verdedigingsbolwerk – begint in de gemeente Naarden. Naarden vesting is één van de belangrijkste van de 46 forten van de Nieuwe Nederlandse Waterlinie. Een uniek stuk historie ligt hier verborgen.

Activiteiten en cultuur in naarden vesting

Het gehele jaar organiseert de VVV, de lokale middenstand en het verenigingsleven in samenwerking met de gemeente Naarden een bonte mengeling aan activiteiten en culturele evenementen. Stadsrondvaarten, het concert Music Behind The Walls, de avondvierdaagse, het grootste Nederlandse Fotofestival en vele andere evenementen.

De Grote Kerk van Naarden staat voor muzikale evenementen met regelmaat in het middelpunt. Zo wordt hier jaarlijks de zo geroemde Matthäus Passion opgevoerd, maar ook vele koor- en klassieke concerten vinden hier hun podium.

Naarden is een stad waar genieten centraal staat en waar samenleving en samenwerking nog belangrijk zijn.

Naarden bij nacht

 

 

 


Reacties

Reacties

Posted on by Max in Footer

Add a Comment

You must be logged in to post a comment.