Modefotograaf Award

Mode Award

Nederland is een nieuwe modeprijs rijker. Vanaf 2015 zal jaarlijks de Joke Veeze Award worden uitgereikt. De eerste wedstrijd staat in het teken van modefotografie met als thema ‘Water’. Dit is ook het thema van het Foto Festival Naarden. Tijdens dit festival wordt voor het eerst de Award uitgereikt aan de beste jonge of beginnende modefotograaf op zaterdag 6 juni 2015. Foto’s van de genomineerden zijn tijdens het FotoFestival Naarden tot en met 21 juni op een speciale expositie te zien.

joke-veeze-award

Joke Veeze Foundation

De modeprijs is een initiatief van de Joke Veeze Foundation en kent een jaarlijks wisselende invulling: fotografie, styling, ontwerp of blogging. De eerste award is gericht op zowel studenten van modeacademies, fotoacademies, fotografieopleidingen en kunstacademies als recent afgestudeerden. De opdracht mag met een fotostylist worden uitgevoerd.

De Joke Veeze Foundation is opgericht in 2013, na het overlijden van Joke Veeze, oud-directeur van Akademie Vogue in Amsterdam. Haar modecollectie werd destijds geveild, waarna de opbrengst werd ondergebracht in deze stichting ter ondersteuning en stimulering van getalenteerde modestudenten, variërend van ontwerpen en styling tot fotografie.

Opdracht 2015

Deelnemers kregen dit jaar de opdracht om voor een avantgardistisch modemagazine een serie van minimaal 2 en maximaal 5 foto’s te maken met als thema ‘Water’. De jury bestaat uit galeriehouder Eduard Planting (tevens hoofdcurator van het FotoFestival Naarden), fotograaf Eric van den Elsen en modestylist Frans Ankoné. Aan de Joke Veeze Award 2015 is een geldbedrag verbonden van € 3.500. De feestelijke prijsuitreiking is op zaterdag 6 juni 2015.

Elk jaar zal de modeprijs een andere invulling krijgen. Na fotografie komen richtingen als styling, ontwerp en blogging aan bod.

joke-veeze-award2

Expositie

De foto’s van alle genomineerden worden tijdens het Foto Festival 2015 in Naarden geëxposeerd in De Lage Flank tot en met 21 juni.


Reacties

Reacties

Posted on by Max in Evenementen

Add a Comment

You must be logged in to post a comment.