Minister Schultz opent #FFN2015

Minister Melanie Schultz opent Foto Festival

ministerschultzMinister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) opent woensdagavond 13 mei de 2015 editie van het Foto Festival in Naarden.

De komende weken kunnen we fotoseries bewonderen van diverse topfotografen, onder wie Frans Lanting, Kadir van Lohuizen, Ernst Coppejans, Marlike Marks en Noortje Schmit. Thema van dit jaar is ‘water, water!’.

Hoofdcurator Feiko Koster over dit vloeibare thema:
We zijn tot dit onderwerp gekomen omdat we met het festival het DNA van de Nederlandse identiteit willen blootleggen. Water heeft het leven van veel Nederlanders beïnvloed. Bovendien zijn er op het gebied van water ook in de rest van de wereld zaken gaande die onze aandacht vragen. We laten van alles zien, van portretten tot documentair werk over de logistiek van Nederland of het leven van binnenschippers. Overigens: wat betreft de festivallocatie is het speciaal dat Naarden onderdeel uitmaakt van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Een verdedigingssysteem uit 1870, waarmee stukken land onder water gezet konden worden.’

De opening in de Grote Kerk is voor genodigden, maar het Foto Festival is vanaf donderdag 14 mei open voor publiek en duurt tot en met zondag 21 juni, met tal van interessante activiteiten.


Reacties

Reacties

Posted on by Max in Evenementen

Add a Comment

You must be logged in to post a comment.