Met Pasen naar de Eendenkooi

Lekker de natuur in met Pasen?

Heeft u al plannen voor 2e Paasdag? Denk eens aan een uitstapje naar de Eendenkooi van het Naardermeer om Pasen lekker buiten in de natuur door te brengen. Gasterij Stadzigt organiseert samen met Natuurmonumenten een Paas vaar-/wandeltocht naar de Eendenkooi, op maandag 6 april, Tweede Paasdag.

Het Naardermeer

PasenDit is een werkelijk uniek beschermd natuurgebied en een van de weinige natuurlijke meren van ons land. Talloze zeldzame vogels, amfibieën en zoogdieren huizen in dit 1180 ha. grote gebied met open plassen, moerasbossen, rietlanden met trilveen en hooilanden.

Het Naardermeer bestaat uit grote plassen, zoals het Groote Meer en de Wijde Blik. Eromheen liggen moerasbossen en drassige weilanden met ondiepe plassen. Talloze dieren en planten profiteren van deze natte omstandigheden. Vogels vinden in het Naardermeer voedsel en een rustige plek om te broeden. Er zijn zilverreigers, lepelaars en andere zeldzame vogelsoorten. De zeldzame noordse woelmuis scharrelt onopvallend in het riet. De ringslang jaagt langs de oever op kikkers.

Het Naardermeer is een ideale plek voor een vaartocht, wandeling of fietstocht. Gasterij Stadzigt met restaurant en een Landwinkel met streekproducten is hiervoor een goede uitvalsbasis, zo ook met Pasen.

Varen over het Naardermeer

Het is heel bijzonder door de ongerepte natuur van het Naardermeer te varen. Dit kan door bij Gasterij Stadzigt in te schepen op een fluisterboot voor een van de thematische rondvaarten als een aalscholvervaartocht, een familietocht of een fotografievaartocht. Van juni tot november worden er ook vaartochten georganiseerd naar eendenkooi Kooilust, waar vroeger met een speciale methode eenden werden gevangen voor consumptie.
Laat je met de overdekte fluisterboot in stilte vervoeren. Zo door de levendige natuur van het meer. Bekijk het bonte gezelschap van vogels van dichtbij.
Kom ook en geniet van Pasen en van de prachtige natuur van het Naardermeer!

Vaar-/wandeltocht programma Pasen

De ontvangst van de gasten is om 10.00 uur bij Gasterij Stadzigt. Afhankelijk van het aantal gasten wordt er dan een vaartocht gemaakt op het Naardermeer, onder leiding van een gids van Natuurmonumenten, naar de Eendenkooi.
Op de boot kunnen maximaal 27 gasten plaatsnemen. Mochten er veel aanmeldingen zijn dan zal de helft van de aanwezigen wandelen naar de Eendenkooi, natuurlijk onder begeleiding van een gids van Natuurmonumenten. Degenen die eerst gevaren hebben gaan wandelend terug en de wandelaars varen lekker terug naar Gasterij Stadzigt.

De kosten bedragen € 10,- voor leden van Natuurmonumenten en € 15,- voor niet-leden van Natuurmonumenten.

Lunch

Bij terugkomst wordt er door Gasterij Stadzigt een mooie lunch geserveerd, inclusief een drankje.
De kosten hiervan zijn € 15,- per persoon (leden en niet-leden betalen dezelfde prijs).

Reserveren hiervoor kan via info@gasterijstadzigt.nl.

De Gasterij

De Gasterij bestaat een Restaurant met terras. In de zomer en in de winter brandt binnen een gezellige houtkachel. U kunt er genieten van een ontbijtje, koffie met taart, lunch, high tea of een dagschotel. Alles wordt bereid met duurzame streekproducten.
Tevens is de Gasterij het vertrekpunt van boottochten op het Naardermeer, het startpunt van de wandelroute ‘Rondje Naardermeer’, er is een Landwinkel ‘Puur Genieten’ met duurzame streekproducten
Het adres is Meerkade 2a, 1412 AB Naarden.

Kom ook genieten van de vaartocht en eventuele wandeling met Pasen, en zie hoe mooi de natuur van het Naardermeer is.

De zondag van Pasen

Mocht u overigens op eerste Paasdag, zondag 5 april, ook in Naarden zijn, dan kunt u ook van de gelegenheid gebruik maken deel te nemen aan de Paasbrunch die Stadzigt organiseert die dag. U kunt dan vanaf 12.00 uur genieten van veel heerlijkheden zoals Paasbrood, luxe beleg, bouillon, natuurlijk eieren, en lekkere desserts.
De kosten hiervoor bedragen € 29,50 per persoon. Kinderen tot en met 7 jaar krijgen 50% korting op de brunch.
Reserveren voor de brunch op 1e Paasdag kan via info@gasterijstadzigt.nl

Nog meer ideeën voor de Pasen

Wilt u nog meer ideetjes voor uitstapjes en activiteiten die u kunt ondernemen in het weekend van Pasen? Kijk dan ook eens naar de uitvoering van de Matthäus Passion op Goede Vrijdag in de Grote Kerk in Naarden, naar de expositie “Veranderingen” die in Galerie Pouloeuff loopt tot 3 mei, naar de Fototentoonstelling “Godsdiensten van de Wereld”, die tot 3 mei loopt in het Comenius Museum, of naar de tentoonstelling met luchtfoto’s van de Stelling van Amsterdam, die tot 26 april te zien is in het Vesting Museum.

Wat u ook kiest, wij wensen u alvast een fijne Pasen in Naarden Vesting.

 


Reacties

Reacties

Posted on by Max in Evenementen

Comments are closed.