Het oorlogsmonument

Het oorlogsmonument van Naarden staat in een klein maar mooi park op bastion Nieuw Molen. Ieder jaar op 4 mei vindt hier een, drukbezochte, herdenkingsbijeenkomst plaats. Het monument is een ontwerp van Ir. Marius Frans Duintjer. Het is een natuurstenen gedenknaald met als top een bloem in reliëf. Op de gedenksteen staat de tekst:

“In de wrede strijd gevoerd in de jaren negentienhonderd veertig tot negentienhonderd vijf en veertig offerden wij ons leven voor ‘s mensen vrijheid”

In het aangrenzende park is op zomerse dagen volop leven. Kleine kinderen, ouders, opgroeiende jeugd. Ieder vindt hier wel een plekje. Een park waar het verleden en het heden elkaar gevonden hebben.


Naast het Het oorlogsmonument van Naarden  heeft Naarden nog een monumnet uit de oorlog. Dit monument is ter nagedachtenis aan vijf landgenoten die, op deze plek, om het leven zijn gebracht. [Vele Oudere Naarders herinneren zich deze afschuwelijke gebeurtenis nog. Voorbijgangers werden gedwongen om te kijken naar de executie. Het ontwerp is van J.W. Heystee.]


Reacties

Reacties

Posted on by Max in Bezichtigingen

Add a Comment

You must be logged in to post a comment.