FotoFestival Naarden 2013: “Dutch photography on the move”

FotoFestival Naarden 2013: “Dutch photography on the move”

FotoFestival

In de aanloop naar het FotoFestival 2013 zal NaardenVesting.info u op de hoogte houden van al het nieuws rondom het festival. Het FotoFestival is in sinds 1989 uitgegroeid tot een van de belangrijkste evenementen binnen de Nederlandse fotografie. Iedere twee jaar toont het festival de ontwikkelingen binnen de Nederlandse fotografie aan de hand van een aantal exposities op verschillende locaties in Naarden Vesting.

Don’t stay here: Dutch photography on the move

Tussen 18 mei en 23 juni 2013 zal de Naarden Vesting weer in het teken staan van het FotoFestival. Dit jaar zal het festival zich richten op de visie die Nederlandse fotografen door middel van hun werk tonen op het buitenland. Fotografen zijn voelsprieten van de maatschappij, ze leggen niet alleen vast wat er gebeurt maar maken maken deze gebeurtenissen, die soms erg ver van de toeschouwer af staan, ook tastbaar.

Het campagnebeeld is dit jaar van Jan Banning, hierboven te zien,  wiens “Down and Out in the South” een belangrijke plek zal krijgen in De Grote Kerk van Naarden.

De piramide van Maslow

De neventhema’s van het FotoFestival 2013 zijn gemodelleerd naar de welbekende piramide van Maslow, die de behoeften van de mens in kaart brengt. Deze neventhema’s zijn:

  • Basic Needs: over de basisbehoeften van de mens
  • Save our Souls: over veiligheid van lijf, werk of familie
  • I hate love: over familie, liefde en seksuele intimiteit
  • Beautiful World: over schoonheid, muziek en kunst
  • Transcendent: over uberluxury, macht en spiritualiteit

FotoFestival 2013

In de aanloop naar het festival zal NaardenVesting.info u van nog meer informatie voorzien. We gaan er van uit dat het festival de komende lente net zo’n succes zal zijn als de afgelopen jaren en zien uit naar de prachtige combinatie van de historische foto’s en contemporaine fotografie.

Klik hier om naar de website van het FotoFestival te gaan.


Reacties

Reacties

Posted on by Max in Evenementen

Comments are closed.