Festival-OFF

Wat is Festival-OFF:

festival-off-logo

  • Festival-OFF vindt plaats tegelijk met het Foto Festival Naarden, van 14 mei t/m 21 juni 2015.
  • Exposanten zoeken zelf een expositieruimte en richten deze zelf in. Dit met hulp van het bedrijfsleven en de bewoners van Naarden. Zo is Festival-OFF een soort ‘doe-het-zelf-festival’.
  • Zowel beroeps- als amateurfotografen kunnen hieraan meedoen, en zowel individuele fotografen als groepen zoals een club of collectief kunnen een expositie inrichten op Festival-OFF.
  • Er is geen ballotage voor deelname, er is geen vast thema.
  • Deelname kost de exposanten – m.u.v. de kosten voor het inrichting van de eigen expositie – niets, de onkosten worden door sponsors betaald.
  • Er wordt promotiewerk gedaan door Festival-OFF. Denk hierbij aan de website, folders, posters, vlaggen, persberichten, en wat nog meer mogelijk is.

festival-offDeze kenmerken hebben voor een groot deel hun oorsprong in de geschiedenis van het festival.
Het Festival-OFF in Naarden bestaat eigenlijk al sinds het tweede FotoFestival in 1991. Toen was het Fotogroep Delta-F die op de Markstraat in een etalage hun expositie hadden onder de naam ‘Festival-OFF’. Dat is het FotoFestival Naarden Festival-OFF in Nederland, de verzameling van alle, dus zowel beroeps als amateur, fotografen die op eigen initiatief een expositie inrichten tijdens het FotoFestival Naarden. Ze zoeken zelf een locatie en richten zelf hun expositie in, of zoeken daar een (individuele) sponsor voor.

De naam Festival-OFF is ‘geleend’ van het bekende fotofestival in Arles Frankrijk.

Pas tijdens het vierde festival in 1995 hebben op initiatief van Eddy van Wessel de fotografen die zelf hun eigen expositie verzorgden de koppen bij elkaar gestoken en geprobeerd e.e.a. een beetje te coördineren. Mede dankzij de prettige medewerking van het bestuur van het Foto Festival Naarden, het bedrijfsleven, de bewoners van Naarden en de inzet van de fotografen is het een heel leuk initiatief gebleken, en is e.e.a. vanaf 1997 professioneler aangepakt.

Laat je verrassen

festival-off-etalageKortom, bezoek je het Foto Festival Naarden, kijk dan goed om je heen. In alle mogelijke ruimtes en etalages kunnen exposities ingericht zijn, van de meest uiteenlopende fotografen.

Laat je verrassen door Festival-OFF.


Reacties

Reacties

Posted on by Max in Evenementen

Add a Comment

You must be logged in to post a comment.