Expositie “Veranderingen”

expositieAfgelopen zondag 8 maart is de expositie “Veranderingen” in Galerie Pouloeuff feestelijk geopend.

De exposanten hebben bij deze gelegenheid iets verteld over hun werk en de uitreiking van de “Pouloeuff Publieks Award” februari 2015 heeft er ook plaatsgevonden.

Op deze expositie worden de werken gepresenteerd van 4 kunstenaars en 1 product ontwerpster.

Verhalende figuren, strakke gebouwen, flitsende lichten, versmolten dieren en zoetigheid om te dragen. We krijgen als toeschouwer de vrijheid om hier op een andere manier naar te kijken.

Marthe Zink

Een van de kunstenaars die deelnemen aan de expositie is Marthe Zink.
Thema’s van deze kunstenares zijn vrijheid, identiteit, individualiteit, authenticiteit en oordeelsvorming. Ze experimenteert met tegenstellingen. Zo laat ze beeldelementen en technieken die eigenlijk niet samen passen met elkaar contrasteren in een beeld. Door de oorspronkelijke rol van het beeldelement te veranderen en een andere context te geven, door ons op een andere manier te laten kijken naar beelden en woorden die we kennen, wil ze ons wijzen op onze eigen vrijheid.

Roos van Dijk

expositie Veranderingen Roos van DijkOok het werk van Roos van Dijk is te zien op deze expositie.
In haar werk staat de modern architectuur centraal. Ze legt onze stedelijk omgeving eerst vast in fotografie. Daarna, in de vertaling van deze fotografische beelden naar schilderijen, halt ze de gebouwen uit de vertrouwde context, ontdoet ze van ieder menselijk object en brengt het terug naar het hoogst noodzakelijke. Hiermee toont ze ons een andere kijk op onze dagelijkse leefomgeving.

Paul Starink

Paul Starink is een fotograaf die te zien is op deze expositie. expositie Veranderingen, Galerie Pouloeuff NaardenHij heeft een speciale interesse in architectuur en landschappen. Zijn fotografiestijl wordt gekenmerkt door het bijzondere gebruik van licht, kleur en lijnenspel. Hij gebruikt het natuurlijk licht en hulplichtbronnen om de spanning te vinden tussen het licht en de vorm van het gebouw, waardoor zijn foto’s heel bijzonder zijn.

Danielle Frenken

Expositie Veranderingen, Galerie Pouloeuff Naarden, werk Danielle FrenkenDe vierde kunstenaar op deze expositie Is Danielle Frenken.
De dieren in haar werk versmelten, zowel in hun vorm, het materiaal waarvan ze gemaakt zijn en in onderwerp. Onderwerpen die vaker onbewust dan opzettelijk worden aangesneden zijn de strijd tussen cultuur en natuur, symboliek, het spirituele, het industriële, het dier zijn leefomgeving en ambiance of het ontbreken daarvan. Danielle neemt de kijker een ogenblik mee in haar wereld en deze op zoek te laten gaan naar een eigen interpretatie daarvan.

Moniek van der Hoorn

Expositie Veranderingen, Galerie Pouloeuff Naarden, werk Moniek van der HoornEn zoals gezegd neemt er een productontwerpster deel aan de expositie. Dit is Moniek van der Hoorn. Zij houdt zich bezig met de thema’s voeding, natuur en milieu. Ook hergebruik speelt een rol. In “Veranderingen” laat Moniek zien dat suiker ook een schoonheid heeft en dat je hiervan kunt genieten zonder de lasten ervan te hebben. Met de thema’s voeding, natuur en milieu wil Moniek op een visuele manier educatie geven en mensen prikkelen om bewust met hun omgeving en middelen om te gaan. En boven alles wil ze laten zien dat het allemaal ook gewoon leuk kan zijn. 

Vanwege de vele negatieve berichten over suiker en de werking ervan op het lichaam heeft zij onderzoek gedaan naar nieuwe functies voor het materiaal. Door dit onderzoek kwam zij achter de schoonheid van suiker, en is ze er sieraden van gaan maken.

Pouloeuff Publieks Award

Tijdens de officiële opening van de expositie “Veranderingen” op zondag 8 maart heeft de uitreiking van de “Pouloeuff Publieks Award” ook plaatsgevonden. De winnaar is Jesser van der Oort met zijn werk La Votre Metamorphosi.

Werken van Galerie Pouloeuff bij ZevenendZes in Laren

Sinds januari is er een samenwerkingsverband tussen Galerie Pouloeuff en ZevenendZes. Werken van exposerende kunstenaars in de galerie in Naarden zullen ook te zien zijn in Laren.
Vanaf 6 maart zijn er van Paul Starink en Roos van Dijk werken te zien bij ZevenendZes in Laren. Ook zullen er daar afstudeerwerken te zien zijn van o.a. Lucas Muñoz, Carri Harwig en Pleunie Buyink. Zij zijn in 2014 afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven. Hun werk was ook te zien tijdens de Dutch Design Week Eindhoven in oktober.

Kom de Expositie “Veranderingen” bekijken

De expositie is te zien van 6 maart t/m 3 mei 2015 in Galerie Pouloeuff.
Op vrijdag en zaterdag van 11.00 – 17.00 uur op zondag van 12.00 – 17.00 uur.
Adres: Turfpoortstraat 36a, Naarden-Vesting.
Galerie Pouloeuff is een broedplaats voor jong talent en is gelieerd aan de Keep an Eye Foundation.

En tot slot, als u toch in Naarden bent, combineer dan een bezoek aan de expositie met shoppen bij de winkels in Naarden en uiteraard een hapje eten bij een van de eetgelegenheden.


Reacties

Reacties

Posted on by Max in Evenementen, kunst en antiek

Comments are closed.