Demonstratie bronsgieten door Burkin art

Tijdens het weekeinde van 25 en 26 juni organiseert de galerie Burkin art demonstraties van traditioneel bronsgieten bij de Utrechtse Poort in Naarden Vesting. De demonstraties beginnen beide dagen om 12.00 uur en duren tot 17.00 uur.

De demonstratie wordt uitgevoerd op traditioneel Afrikaanse wijze door de bekende kunstenaar Abdoulaye Gandema. Een echt openlucht spektakel. Het schouwspel van vuur, water, stoom en brons zorgt voor een prachtige show voor zowel volwassenen als kinderen.

De aanleiding voor deze prachtige show is de opening van de nieuwe galerie van Burkin art in Naarden Vesting. De galerie is een aantal jaren afwezig geweest in de vesting maar zij zijn nu dus weer terug.

 

Burkin art, een nobel streven

Met de nieuwe galerie hoopt Burkin art de verkoop van haar unieke bronzen beelden te stimuleren en een nog grotere naamsbekendheid te genereren. Een nobel streven aangezien alle opbrengsten van de verkoop ten goede komen aan humanitaire projecten in Burkina Faso. Deze projecten worden al sinds 1997 succesvol geleid en uitgevoerd door Stichting ASAP en behelzen onder meer het bouwen van scholen, waterputten, medische centra en het verstrekken van klamboes en microkredieten.

Burkin art
Mannequin Model Burkin art

 

Burkina Faso

De bronzen beelden die door Burkin art worden verkocht worden in Burkina Faso gemaakt. Het Afrikaanse land, een van de armste landen ter wereld met 80% van de bevolking onder de armoede grens, kampt met droogte, een belabberde infrastructuur en een gezondheidsstelsel dat zwaar onder elke maat functioneert.

 

Verloren was

Burkina Faso kent een rijke en eeuwenoude traditie in de bronskunst waarbij gebruik wordt gemaakt van de “verloren was” methode: elke mal is hierbij maar één keer te gebruiken en dus is ieder beeld absoluut uniek. Van traditionele Afrikaanse voorstellingen tot moderne stilistische kunst, de verschillende Burkinabese kunstenaars hebben ieder zo hun eigen stijl. En dit is duidelijk merkbaar in de collectie van de galerie die op 25 juni zijn deuren opent voor het publiek.

 

Demonstratie

Tijd: van 12.00 tot 17.00 uur.

Locatie: Utrechtse Poort

kunstenaar: Abdoulaye Gandema

Galerie Burkin art

Gansoordstraat 2

Contact: Liesbeth van Bakel

Tel: 035-695 28 78

Email: galerieburkinart@gmail.com

www.burkin-art.com


Reacties

Reacties

Posted on by Max in Evenementen

Add a Comment

You must be logged in to post a comment.