Alles over Naarden Vesting

Welkom op Naardenvesting.info, de informatie site over alles in en om de Naarden vesting. Op deze site kunt u informatie vinden over de vele bezichtigingen van Naarden. Maar ook over winkels, restaurants en overnachtingsmogenlijkheden in en om de vesting.

winkels

Winkels in Naarden

Naarden vesting is ideaal voor een gezellig dagje winkelen, alle straatjes en steegjes in de Naarden vesting zijn gemakkelijk af te lopen zijn en er is een breed aanbod van winkels. Van kledingwinkels tot kust en van bakkers tot makelaars, bijna alles is te vinden in deze mooie kleine vestingstad. Loop door de prachtig ingerichte hoofdstraat of verdwaal in vele de kleine steegjes die dit verdedigings bolwerk rijk is. Overal is wel iets unieks te vinden en ondanks dat de meeste Winkels in Naarden aan en rond de hoofdstraat liggen zijn er door de hele stad heen interessante en spannende winkeltjes te vinden.

bezichtigingen van Naarden Vesting

vesting

De gemeente Naarden heeft een rijke geschiedenis. Naarden werd vroeg in haar historie een handelsstad in wat we vandaag de dag het Gooi noemen. Historische plaatsen binnen Vesting Naarden zijn onder anderen de stadswallen en poorten, de bastions, het stadhuis, Het Spaanse Huis en het arsenaal. Vele gebouwen binnen de stadswallen van Vesting Naarden vallen onder de Nederlandse monumentenzorg.

Eten en drinken

Eten en drinken bij la caserne blanche

Voor lekker Eten en drinken in Naarden vesting zijn meer dan genoeg mogelijkheden, van sterrenkoks in monumentale gebouwen tot gezellig in een “huiskamer restaurant”. In de kleine vesting is een grote hoeveelheid van plekjes te vinden om lekker te eten. Ook voor een drankje na afloop hoef je in Naarden niet verlegen te zitten. Ondanks dat het nachtleven niet bepaald “bruisend” te noemen is, is het altijd mogelijk om een lekker biertje of wijntje te drinken in de verschillende café’s in de vesting.